Executive Coaching

A coaching egyfajta módszeres munkaköri támogatás. Tanulási elven működő saját élményű, intenzív folyamat. Ügyfelünk hozza a problémát vagy élményt, amelyen dolgozni szeretne. A coaching támogatást nyújt a vezetőnek, hogy minél jobban felismerje és kiaknázza meglévő belső erőforrásait, és bővítse külső lehetőségeit, hogy ezáltal növekedjék saját eredményessége csakúgy, mint a szervezet teljesítménye. Nem terápia vagy tréning, és nem is üzleti tanácsadás.

A coaching folyamat sikerét lehetővé tevő munkakapcsolat kialakulását néhány alapvető kerettel támogatjuk:
Az egyéni coaching ülések jellemzően 60, vagy 90 percesek, team- és csoportfolyamatok esetében általában négy órásak. Fontos, hogy két ülés között nagyjából ugyanannyi idő, maximum két hét teljen el, és lehetőség szerint az ülések helyszíne ne változzon (Ehhez kellemes irodai környezetet biztosítunk). Egy folyamat megállapodástól függően 10-13 találkozásból áll.

Elköteleződés:
A folyamatban az ügyfél és a coach közötti összhang az egyik legfontosabb tényező. A közös munka során, amennyiben úgy érzik, nincs lehetőség igazi együttműködésre, az ügyfél és a coach egyaránt kezdeményezheti a coach cseréjét, vagy díjmentesen elállhat a folyamattól. Erre a második találkozás után van lehetőség.
A folyamat intenzív, amelyet elsősorban azoknak ajánlunk, akik számára fontos valamely egyéni szakmai problémájuk megoldása, elakadásuk leküzdése.
Egyéni folyamatba bekapcsolódó ügyfeleink többnyire vállalati vezetők.

Módszertanunk:
A coaching során az egyéni fejlesztés felhatalmazó jellegű módszertanát követjük, amely a két fél közötti egyenrangú, partneri viszonyra épül. Módszertanunk alapja a Carl Rogers-i közös utazás modell, mely szerint minden emberben ott van a válasz saját problémáinak megoldására és csak idő kérdése, hogy ő maga is megtalálja a megoldások kulcsát. Módszertani eszközeink minőségét és hatékonyságát nemzetközi szakmai tapasztalatinak folyamatos beépítésével növeljük.

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.