Hitvallásom

Kisgyerekkorom óta nagyon érdekeltek az emberek, most szakszerűen azt mondom, az emberi interakciók.

Korán észrevettem, hogy ugyanazt a dolgot az egyik ember vidáman, lelkesen csinálja, élvezi, a másik szenved tőle, unja, az első lehetséges alkalommal abbahagyja.

Később felismertem, hogy van, aki azt mondja, hogy másnap eljön 9-re, és eljön, a másik szintén azt mondja, de mindig elkésik, a harmadiknak pedig valami mindig közbejön.  

Évekig dolgoztam Afrikában, és ott azt láttam, hogy, ami nekünk Európában természetes, az nekik egyáltalán nem az. És ez fordítva is így van.

Idővel azt is észrevettem, hogy az emberek bár sokszor, és sokat beszélgetnek, legtöbbször nem figyelnek igazán a másikra, csak a magukét hajtogatják. Mint HR vezető megtanultam, hogy elmondani sem könnyű úgy valamit, hogy a másik számára az befogadható legyen.  

Nagyon szeretek másoknak segíteni, így aztán szívesen és lelkesen adtam mindenkinek tanácsot, hisz minek szenvedjen azzal valaki, amit én már megoldottam, és ráadásul, tudom az „egyedül üdvözítő” megoldást. De hiába, nem kell a tanács senkinek.

Mivel segítőszándékom megmaradt, megtanultam az erőszakmentes kommunikációt, aztán a business coachingot is.  

Most már tudom, sok helyzetben ez az egyetlen módszer, ami segíthet. Nagyon hiszek ebben a módszertanban, sokszor megtapasztaltam, hogy működik.

Ha coachnak engem választasz, elfogadlak, és teljes figyelmem rajtad lesz. Sok tapasztalatot szereztem, rengeteg helyzetet láttam, és magam is megtapasztaltam. Ez segít abban, hogy coach szerepemben hatékonyan támogathassalak céljaid elérésében.

Biztos vagyok benne, hogy képes vagy rá, mert benned vannak a szükséges erőforrások, és kompetenciák. Ha az utóbbiak még nem, akkor azokat majd megtanulod. Jelenlétem az az erőtér, ami gyorsabbá teheti haladásod.

Megközelítésem. A probléma pontos azonosítása, a probléma gazda tisztázásával. Világos, tiszta kommunikáció, és őszinte, befogadható visszajelzés, ha szükséges. Támogatlak abban is, hogy pontosan határozd meg saját valós igényeidet, szükségleteidet, függetlenül a társadalmi és konvencionális elvárásoktól. Határozd meg, hogy pontosan mit akarsz elérni, mi az, ami számodra elfogadható. Eközben értsd meg, és tudatosítsd saját belső szabályrendszereid működését is. Ha ez sikerül, akkor a megoldás legtöbbször már karnyújtásra van. 

Ha pedig valami miatt nem tudok hozzád coachként kapcsolódni, biztos lehetsz abban, hogy ezt őszintén megmondom neked.

 

 

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.